Telefon
Telegram
WhatsApp
İnstagram
20 Yaş ve Gömük Dişler

20 Yaş ve Gömük Dişler

20 Yaş ve Gömük Dişler

20 yaş dişleri çektirme işlemi günümüzde en çok uygulanan ağız içi cerrahi operasyonlardan birisidir. Bilgelik dişi olarak da bilinen 20 yaş dişi en geç çıkan diş olma özelliğine sahiptir ve çoğu insanda alt çenede ve üst çenede ikişer tane, toplamda dört tane 20’lik diş bulunur.

 

20 Yaş ve Gömük Dişler Nedir?

20’lik dişler her zaman düzgün bir şekilde çıkmaz. Bazı durumlarda çene ve diş yapısına bağlı olarak dişler ağızın içinde çok yayılır, sıkışır ya da çarpışık bir düzene sahip olur. Bu gibi durumların sonucunda ağız içinde en geç çıkan 20’lik diş, diş etinden dışarıya çıkmak için kendine yer bulamayabilir. Dışarı düzgün çıkamayan 20’lik diş, yer bulamadığı için çeneye doğru diş eti altından büyüme gösterir ve böylece gömülü dişler oluşmuş olur. Gömülü dişler tamamen diş etine gömülü bir şekilde bulunabildiği gibi farklı açılardan da diş etini yararak kısmen dışarı çıkabilir ve bulunduğu yerde sıkışabilir.

 

Yirmilik Dişler Neden Çekilir?

Gömülü diş tedavisi genellikle diş çekimi ile sonuçlanan tedavidir. Gömülü dişler ağız içinde bir probleme yol açmıyorsa eğer çekilmesine gerek duyulmayabilir ancak gömülü dişin ağız içi yaralanmalara ve diş çürüğü gibi komplikasyonlara yol açtığı gözlemlenirse acilen çekilir. Sorun yaratan 20’lik dişler çekilmezse eğer ağız içi yumuşak doku enfeksiyonuna, apselere ve kistlere yol açabilir.

 

Diş Hekimini Görmeye Ne Zaman Gitmek Gerekir?

20 yaş ve gömük dişler genellikle şiddetli ağrıya sebep olan durumlar oluşturur. 20’lik dişin yer bulamayıp diş etinin yanlarını yararak çıktığı durumlar kanamalara ve ağrılara neden olabilir. Diş etini yararak yanağa doğru çıkan ve büyüme gösteren 20’lik dişler ağız içi iltihaplara ve yaralanmalara da sebep olabilmektedir.

 

20’lik dişin problem olmaya başladığı ve ağrılara sebep olduğu durumlarda acilen diş hekiminizden randevu almalısınız. Diş muayenesi sonucunda 20’lik dişinizin çekilmesinin gerekip gerekmediğini öğrenebilir, tedavi planlarını merkezimiz konuşabilirsiniz.

 

Diş hekiminiz 20’lik dişinizin çekilmesi gerektiğini düşünüyorsa eğer öncelikle sizden panoramik ağız röntgeni isteyecektir. Röntgeni inceledikten sonra diş hekiminiz kesin olarak dişiniz için hangi operasyonu uygun gördüğünü açıklayacaktır. Sorun yaratan 20’lik dişler çekilmezse eğer ağız içi yumuşak doku enfeksiyonuna, apselere ve kistlere yol açabilir.

Muayene ve tedavi işlemleri için Ispartakule bulvarı no:23/A AVCILAR/İSTANBUL adresinden bize ulaşabilir.

0533 375 77 23 numaralı telefondan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Önceki
Ağız Kokusu
Sonraki
Amalgam Dolgu