Telefon
Telegram
WhatsApp
İnstagram
Diş Eti Hastalıklarının Tedavisi

Diş Eti Hastalıklarının Tedavisi

Diş Eti Hastalıklarının Tedavisi

Diş eti hastalıklarının tedavisi ilerleyen aşamalarda diş kaybının yaşanmaması için çok önemlidir. Periodontitis olarak bilinen diş eti hastalığı, dişi çevreleyen yumuşak dokuya ve kemiğe zarar veren yaygın olarak görülen bir enfeksiyon çeşididir. Diş eti hastalıkları tedavi edilmezse ve dişlerin / diş etlerinin uygun bakımı yapılmazsa dişlerin etrafında bulunan alveolar kemik ilerleyen zaman içinde aşamalı olarak erir ve kaybolur.

 

Diş Eti Hastalıklarının Tedavisi Nedir?

Diş eti hastalıklarının tedavisi nedir sorusu diş eti hastalıklarının yani periodontitisin tedavi yöntemlerini öğrenmek isteyenler için merak konusudur. Periodontitis hastalığında bakteriler ve mikroorganizmalar dişin yüzeyinde ve dişi çevreleyen yumuşak dokuda çoğalırlar. Periodontitis hastalığı yaygın olarak ağız hijyenine önem verilmeyen durumlarda oluşur.

 

Tedavi edilmeyen periodontitis hastalığı ilerleyen evrelerde diş kaybına neden olmaktadır. Periodontitis’in ayrıca kalp krizi ve inme benzeri sağlık sorunlarını oluşturma riski mevcuttur. Periodontitis şikâyeti bulunan çoğu hastada iyi bir diş hijyenin sağlanması ile hastalık önlenir. Ancak bazı durumlarda, özellikle de hastalık ilerlediğinde ameliyata ihtiyaç duyulabilir. Sigara kullanan kişilerde diş eti tedavisi işe yaramayabilir ve diş eti hastalığı daha kötü duruma gelebilir. Diş eti hastalığı tedavisinin temel amacı, dişlerin etrafını çevreleyen bakterileri temizlemek ve kemik / doku tahribatını önlemektir.

 

Diş Eti Hastalıklarının Tedavisi Yöntemleri Nelerdir?

Diş eti hastalıklarının tedavisi yöntemleri diş eti hastalığının aşamasına ve kişilere göre değişiklik gösterebilir Diş hastalıkları tedavisinde izlenen yol genellikle şu şekildedir:

 

  • Dişlerin detaylı temizliği
  • Ölçeklendirme ve kök planlama uygulamaları
  • Periodontal cerrahi (ihtiyaç duyulursa)
  • Tedaviden sonra dişlere ve diş etlerine iyi bakmak

 

Diş eti tedavisi gerçekleştikten sonra ağız içi bakımı ihmal etmemek hastalığın tekrar ortaya çıkmaması açısından çok önemlidir. Dişler her gün 2-3 kez fırçalanmalı ve her gün diş ipi kullanılmalıdır. Diş eti tedaviden sonra hassas olmaya devam edeceği için yumuşak uçlu diş fırçası kullanmak ve diş etini tahriş etmemek gerekir.

 

Diş Eti Hastalıklarının Tedavisi Avantajları Nelerdir?

Diş eti hastalıklarının tedavisi avantajları diş eti hastalığının ilerleyip diş ve kemik kaybına uğramasını önler. Diş eti tedavisinin yapılmasıyla birlikte daha sağlıklı dişlere sahip olunur. Diş eti hastalıklarına yönelik çağdaş ve güvenilir hizmetler ile birlikte diş ve ağız yapınızda en iyi görünüme kavuşabilirsiniz.

Muayene ve tedavi işlemleri için Ispartakule bulvarı no:23/A AVCILAR/İSTANBUL adresinden bize ulaşabilir.

0533 375 77 23 numaralı telefondan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Önceki
Diş Eti Gülümsemesi
Sonraki
Diş Hekimliğinde Genel Anestezi