Telefon
Telegram
WhatsApp
İnstagram
Diş Hekimliğinde Genel Anestezi

Diş Hekimliğinde Genel Anestezi

Diş Hekimliğinde Genel Anestezi

Diş hekimliğinde genel anestezi operasyon boyunca bilinçsiz kalma durumunu açıklar ve hasta genel anestezi ilacının etkisi altındayken derin bir uykuya geçer. Normal uykudan farklı olarak genel anestezide rüya görülmez ve diş hekimi operasyonu tamamlayana kadar hasta uyku halinde kalır. Anestezi ekibi operasyon sürecinde hastanın yanında olur ve kesintisiz olarak hastanın sağlık durumunu izler.

 

Diş Hekimliğinde Genel Anestezi Nedir?

 

Diş hekimliğinde genel anestezi, yapılan işlem esnasında hastanın hiçbir şey hatırlamadığı ve hissetmediği bir bilinçsizlik halidir. Genel anestezi bir anestezi uzmanı tarafından yapılır. Lokal anestezide bölgesel bir uyuşturma sağlanırken genel anestezide hasta bilinçsizlik durumuna geçer ve hareketsiz kalır.

 

Anestezi uzmanı hasta anestezi etkisi altında baygınken hastayı sürekli olarak izlemelidir ve hasta anestezi etkisinden çıkana kadar da hastanın güvende kalmasını sağlamalıdır. Diş hekimliğinde genel anesteziye ihtiyaç duyulduğunda klinikte hastanın sağlık durumunu takip etmek için izleme ekipmanları ve acil durum ekipmanları bulunmalıdır. Diş hekimliği muayenehaneleri genel anestezi ile hizmet verebiliyorsa eğer ulusal standartlara uymalıdır ve bunu gösteren bir belgeye sahip olmalıdır.

 

Diş Hekimliğinde Anestezi Yararları Nelerdir?

Diş hekimliğinde anestezi yararları şu şekildedir:

 

  • Diş hekimi ile iş birliği yapamayan genç hastalarda uygulanmanın tamamlanabilmesi,
  • İş birliği yapamayan veya diş korkusu olan insanlarda operasyonun tamamlanabilmesi,
  • Otizm benzeri özel sağlık hizmeti ihtiyacı olan hastalarda tedavinin yapılabilmesi,
  • Büyük çapta ve ağrılı operasyonlar için acının hissedilmemesini sağlamak.

 

Diş Hekimliğinde Genel Anestezi Uygulanması Nasıl Yapılır?

Diş hekimliğinde genel anestezi uygulaması için öncelikle hasta ve ailesi ameliyat gününden önce diş hekimi ve anestezi uzmanı ile görüşmelidir, süreç hakkında bilgi edinmelidir. Ameliyat günü, anestezi uzmanı hastanın sağlıklı ve anesteziye hazır olduğunuzdan emin olmak için tekrar kontrol sağlayacaktır. Hasta hazır olduğunda genel anestezi enjeksiyon ya da maske yöntemiyle uygulanır.

 

Hasta uykuya geçtikten sonra endotrakeal tüp yerleştirilir ve hastanın nefes alması sağlanır. Diş için operasyon devam ederken endotrakeal tüp hava yolunu korur ve anestezi uzman ekibi hastanın sağlık durumunu sürekli izler. Diş operasyonu sonlandıktan sonra hasta uyandırılır ve anestezi sonrası gerekli talimatlar hastaya verilir.

Muayene ve tedavi işlemleri için Ispartakule bulvarı no:23/A AVCILAR/İSTANBUL adresinden bize ulaşabilir.

0533 375 77 23 numaralı telefondan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Önceki
Diş Eti Hastalıklarının Tedavisi
Sonraki
Diş Kaynaklı Sinüs Hastalıkları