Telefon
Telegram
WhatsApp
İnstagram
Diş Taşı Temizliği

Diş Taşı Temizliği

Diş Taşı Temizliği

Diş taşı temizliği ağız içi hijyen için çok önemli olan bir uygulamadır. Diş taşı temizliği her yaştan kişiler için uygulanan yaygın bir diş bakım rutini uygulamasıdır. Tartar temizliği ve detertraj olarak da bilinen bu uygulamada dişin üzerindeki belirgin sarı / kahverengi lekeler yok edilir ve tararlar temizlenir.  Diş taşı temizliği genel diş temizliği amaçlı yapılabildiği gibi, diş plaklarının ve bakterilerinin oluşturduğu bir dizi ağız ve diş hastalıklarını önlemek için de yaygın olarak yapılır.

 

Diş Taşı Temizliği Nedir?

Diş taşı temizliği nedir, diş taşı temizliği diş üzerinde biriken diş taşlarının, tartarın temizlenmesi operasyonudur. Diş taşı temizliği yapıldıktan sonra dişler taşlardan ve tartarlardan arınsa da her altı ayda bir yaptırmak gerekecektir. Diş taşı temizliği yaptıran kişiler operasyondan sonra dişlerine iyi bakmalıdır.

 

Diş taşı temizliği işlemleri ağız içi birçok hastalığın oluşumunu engeller. Ağız ve diş hijyenine önem verilmediği durumlarda diş taşları ve bakteriler diş eti problemlerine, çürüklere ve diş eti çekilmelerine yol açar. Plakların birikmesiyle diş eti kanamaları da yaygın olarak görülür. Zamanla diş üzerinde kalan ve artık fırçalama ile geçmeyen dişe yerleşmiş tüm taşlar diş taşı temizliği ile temizlenir. Diş hekiminiz diş taşı temizliğinden sonra ağız içi hijyeni sağlama kurallarını uygulayabilmeniz adına size önerilerde bulunabilir. Bu önerileri uygulamak ağız sağlığı için çok önemlidir.

 

Diş Taşı Temizliği Yöntemleri Nelerdir?

Diş taşı temizliği yöntemleri diş sağlığının durumuna göre hastalarda değişkenlik gösterebilir. Diş taşı temizliğinde dişin durumuna göre belirli bir bölge ya da tüm dişler temizlenebilir. Diş temizliği operasyonunda kök yüzeylerin de temizlenmesi gerekebilmektedir.

 

Diş Taşı Temizleme Avantajları Nelerdir?

Diş taşı temizleme avantajları dişlerin daha temiz ve sağlıklı olmasını sağlar. Diş taşlarının, tartarların, plakların ve bakterilerin neden olduğu diş ve diş eti hastalıklarının oluşması önlenmiş olunur. Diş taşı temizliğinde diş yüzeyindeki sarı ve kahverengi lekeler de temizlendiği için estetik açıdan görünüm iyileştirilir. Diş taşı temizliğini her altı ayda bir yaptırmak diş eti çekilmesi gibi hastalıkların oluşumunu engeller.

 

Önceki
Diş Kaynaklı Sinüs Hastalıkları
Sonraki
E Max Kaplamalar